"Vi får se vad kroppen klarar"

För en del räcker det med en klassiker. Andra vill göra det superjobbigt, en "superklassiker" som Staffan Linnå har vittring på.

Staffan Linnå är med och jobbar med Hellrun-arrangemanget i Mjölby och då är han förstås med och springer OCR-loppet själv. Hinderlöpning är rolig extremsport.

Staffan Linnå är med och jobbar med Hellrun-arrangemanget i Mjölby och då är han förstås med och springer OCR-loppet själv. Hinderlöpning är rolig extremsport.

Foto: PRIVAT

Terränglöpning2019-09-24 11:00

Den 41-årige Motalakillen behöver göra Lidingöloppets tre terrängmil på under 3.33 timmar. Då går han under 20 timmar totalt på de fyra loppen, vilket ger honom en superklassiker på cv:t.

– Det ska jag klara. Målet är att springa på mellan 2.20 och 2.50, säger han före målgång.

Staffan Linnå är en spektakulär man i Motalas idrottsliv. Redan när han spelade fotboll i BK Zeros, där han var med i division 3 ihop med profiler som Fredrik Blomberg, Daniel Andersson och Erik Moberg, höll han på med snowboard, skateboard och skidåkning.

En knäskada tvingade honom att sluta med fotbollen som 29-åring, men den har inte stoppat honom från annan sport. Linnå är nu med och jobbar med Hellrun i Mjölby och har testat det mesta av extrema utmaningar. När han i år fick en knäpp vid jul och köpte skidor till sig själv ville han inte bara göra en klassiker, utan det skulle gå fort också.

–  Man måste ju göra det så fort man kan, förklarar han.

Sex-sju timmar var målet i debuten i det inledande Vasaloppet på skidor. Tiden på de nio milen från Sälen till Mora blev 6.25. Det fortsatte med Vätternrundan där Linnå tog hjälp av en sub9-grupp i Motala AIF. Tiden blev 8.51 på de 30 milen i juni. Därefter simmade Linnå tre kilometer i Vansbrosimmets kalla vatten på tiden 1.09.

Så nu är det upplagt för en superbra Lidingörunda på lördag. Linnå har även med sig Vadstenakillen Henrik Fyhr som support. Fyhr gör vanliga klassikern samtidigt.

Vad händer sen?

– Jag ska ta det lugnt och fortsätta träna. Sedan siktar jag på att springa nio mil i Ultravasan nästa år. Då vill jag ha med mig många.

Vad är det som driver dig?

–  Att testa kroppen och se vad man klarar. Det gäller att njuta av livet och det här är ett sätt. Helt plötsligt kanske man inte klarar så mycket längre, säger Linnå som i somras kom på 20:e plats på Vadstena triathlons sprintdistans. Han drömmer också om att göra en Ironman.

Personligt: Namn: Staffan Linnå. Ålder: 41 år. Bor: Hus i Motala. Familj: Fru och två barn. Yrke: Grafiker. Fritidsintressen: Golf, olika idrottslopp. Förebild: För gammal för att ha det. Drömresemål: Mysig öde ö med familjen. Blir glad av: Att testa gränser. Blir irriterad på: När saker inte går ens väg. Lyssnar på: All bra musik, metal, P3-pop och hiphop. Bästa tv-program: Leif och Billy. Favoritlag: Arsenal. Okänd talang: Laga efterrätter.

Backlopp är också lockande. Här klättrar Staffan Linnå i årets Tom, Trail och mustasch, som varje år körs i Håleberget och Ödeby norr om Motala.
Backlopp är också lockande. Här klättrar Staffan Linnå i årets Tom, Trail och mustasch, som varje år körs i Håleberget och Ödeby norr om Motala.
Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!