SE OCKSÅ: TV: Här kan du titta på hela matchen i repris

– Vi pratade innan om att vi skulle ut och göra vårt jobb, men framförallt ha riktigt roligt, sa mittfältaren Kyle Knotek.

Och?

Artikelbild

– Jo, det hade vi. Jag är stolt över grabbarna.

Chanser fanns för betydligt fler mål – men Esat Jasharis tidiga 1–0 räckte för City. Det betyder nio poäng på de sex inledande omgångarna och en klart godkänd start för nykomlingen.

– Jag tycker att vi tar steg framåt hela tiden. Framförallt försvarsmässigt. Precis som tidigare ägde vi ganska mycket av spelet och skapade chanser, men det blir för många av dem som inte kommer till mål. Det riktiga steget när vi gör tre–fyra mål kommer förhoppningsvis snart, sa managern Melke Alan.

Det var en stundtals ganska tempostark match i solskenet på Linköping arena och inget snack om att bästa laget vann. City hade störst bollinnehav och var inte minst farligt med sina vassa omställningar. När chansen fanns gick det allt som oftast fort framåt och det gav en hel del möjligheter. Med bättre skärpa i de avslutande passningarna hade det blivit ännu fler.

Artikelbild

Levon Pachayjan kom då och då loss på högerkanten och hade bland annat ett pangskott som via både ribba och stolpe studsade på mållinjen ett par gånger om. Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen när East Jashari efter en hörnretur petat bollen i mål.

– Jag gillade starten och tidiga målet, men inte attityden vi visade direkt efter det. Vi släppte in dem i matchen innan vi tog över igen, sa Melke Alan.

I andra halvlek hade City mestadels rätt god kontroll, även om Sollentuna – med gamle målsprutan Christer Mattiasson som tränare – några gånger stack upp och fick till farligheter. Men samtidigt var bland andra inhopparen Fredrik Alm och Michael Uwezu helt frispelade och sköt strax utanför.

– Det kändes som om vi spelade av matchen och vi var för dåliga på att straffa dem. Vi borde ha gjort fler mål och oftare leverera en bra slutprodukt, sa Melke Alan.