En spelare gör inget lag sägs det. Men när Solfjäderstaden tog emot Berg så var det gästernas Hampus Gryvik som de hade att besegra.

– Han hade vaknat på rätt sida idag. Han var riktigt het. Det kändes ju som han gjorde mål på allt, säger Solfjäderstadens kapten Joacim Risberg.

Lite så var det. För många fler skott än de fem han gjorde mål på sköt han inte Gryvik. En av de gånger han inte sköt så spelade han fram till Bergs sjätte. Men i slutänden så fick han ändå se sig besegrad.

Artikelbild

| Kapten Joacim Risberg spelade fullt ut och såg ut att vara fullt återställd efter sin fotoperation.

– Inte kul att göra fem mål och få stryk. Men jag kan inte säga att det gör mig något, säger Risberg och skrattar.

Solfjäderkaptenen var tillbaka och spelade för fullt för första gången efter att ha opererat den fot han haft problem med under en längre tid. Och som det såg ut så var han fullt återställd. För Risberg hade fart på fötterna genom hela matchen.

– Nästan i alla fall. Jag vilade sista tio minuterna när det mest handlade om försvarsspel. Men jag opererade ju foten för att det skulle bli 100 procent så det är ju bra om det kan bli så också.

Det är möjligt att det fattas några procent innan Solfjäderkaptenen är 100. Men att det är ett välkommet tillskott i laget att ha honom tillbaka syntes tydligt mot Berg. Risberg klippte in 1–1 efter tolv minuter och när matchen väl var slut så hade han dessutom noterats för två assist.

Skönt att vara tillbaka och kunna gå för fullt?

– Riktigt kul. Nu är det ju bara tuffa matcher kvar. Det är ju nu det ska avgöras så absolut är det kul att vara med igen. Och det är ju skönt att man kan bidra med något. Så gott att få börja med att hänga en så behöver man inte tänka på det, säger Risberg.

Även om Risberg var pigg från start så var den första perioden den tempofattigaste från Solfjäderstadens sida. Men från den första minuten i andra perioden så skruvade de upp ett tempo som Berg hade svårt att hänga med i.

Men de hade som sagt Gryvik...

– Vi höjer ju tempot men vi glömmer bort att försvara oss. Det känns som om alla bara tänker framåt. Det är lite synd. Men det blir ju spännande för publiken men det blir ju mycket mer nervöst.

Nu lyckades Solfjäderstaden till slut rycka undan och ta sin sjunde raka seger. Men tre omgångar kvar är de alltjämt tvåa i serien. En poäng bakom Rimforsa.

– Det är bara att fortsätta kämpa hårt och se till att ta de poäng som krävs, säger Risberg.