– Det känns väldigt bra. Det var första gräsmatchen så det kändes lite ovant. Men det gick bra, vi har en väldigt bra laganda och kämpaglöd, tycker Tinnis mittback Elin Ivarsson.

Tinnis vann med klara 4–1 (2–0) i Motala, en vacker men iskall annandag påsk intill sjön Borens strand, och det var tack vare vasst omställningsspel och samlat försvarsspel.

Borens IK hade en hel del spel, men var inte så effektivt. Boren saknade den riktiga spetsen och tyngden.

Artikelbild

| Boren och Tinnis var en hyfsat jämn match, men Tinnis i grönt vann fler dueller och vann rättvist i premiären.

– Surt, tråkigt att förlora. De har bättre detaljpassningar och är tuffare i duellerna, säger Borenanfallaren Hanna Kempe om förlusten.

Det gick i vågor för Boren i premiären. Först en bra period, sen ner och så bättre igen. Och så vidare.

– Vi får våra svackor och då får de sina mål, konstaterar Hanna Kempe.

Boren och Tinnis är två lag som nyligen åkt ur ettan, Boren 2015 och Tinnis i fjol. Båda klubbarna bygger om med unga tonårslaguppställningar, i stora drag.

Artikelbild

| Tinnis målvakt och mittback Elin Ivarsson håller undan för Borens anfallare Hanna Kempe.

– Vi siktar på att vinna så många matcher som möjligt, säger Elin Ivarsson som berömmer anfallare som Linnéa Jaktfalk och Maja Jerléus för att de kom runt kanterna runt Borens försvar. Ivarsson, matchens lirare, ville också ge rosor till inhopparna för att de gjorde bra insatser.

Borens tränare Marcus Egnell tyckte att det var en rättvis bortaseger. Tinnis kunde utnyttja Borens misstag på egen planhalva och vann fler dueller.

Artikelbild

| Mittfältsspel på vackra, men iskalla Borens IP.

– Men vi försöker ändå hela matchen och det är bra, säger Egnell.

Boren spelar nu närmast borta mot Studenterna, ett lag Boren behöver ha bakom sig i tabellen, medan Tinnis tar emot Smedby hemma.

Artikelbild

| BORTAMÅL. Tinnisspelarna jublar efter ett av sina mål, medan Borentjejerna deppar. Linköpingslaget vann division-premiären på Borens IP med klara siffror.

Målen i premiären: 0–1 Elin Ivarsson, 0–2 Linnéa Jaktfalk, 0–3 Maja Jerléus, 1–3 självmål, 1–4 Ebba Hjelm.

Publik: 68.