Törnqvist om nya LHC: "Blir disciplinerat"

Henrik Törnqvist är tillbaka i ett Linköpings HC som har mycket att bevisa efter förra säsongen. Nyckeln för nya LHC blir laget.

Henrik Törnqvist är redo för en ny SHL-säsong, nu tillbaka i Östergötland och Linköpings HC. "Vi vill utvecklas varje dag", säger han inför lördagens match mot Djurgården på Hovet i Stockholm.

Henrik Törnqvist är redo för en ny SHL-säsong, nu tillbaka i Östergötland och Linköpings HC. "Vi vill utvecklas varje dag", säger han inför lördagens match mot Djurgården på Hovet i Stockholm.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-13 07:00

–  Vi ska vara en hårt jobbande lagmaskin med ett bra spelsystem i botten. Alla ska jobba för att vi ska lyckas, säger Motalakillen inför lördagskvällens SHL-premiär borta mot Djurgården på Hovet i Stockholm.

Det var ett stort misslyckande i fjol för LHC när laget bara kom elva i grundserien och inte ens fick spela play in till kvartsfinal. Tränaren Tommy Jonsson fick gå och ersattes som huvudtränare av Bert Robertsson.

Henrik Törnqvist hade en bra säsong personligen i Timrå, men det blev till ett misslyckande när Timrå oväntat åkte ur SHL efter kvalförlust mot Oskarshamn. Det öppnade för en återkomst till Östergötland.

Nu är det Timrå-Törnqvist som LHC vill ha tillbaka, en spelare som vuxit på annan ort.

Törnqvist är också nöjd med sin försäsong, han är skadefri och har levererat tre assists. Han blir en lagspelare som kan spela i olika formationer och hoppas få ordentligt med speltid i powerplay framåt.

–  Formen är bra och nu är upp till mig att ta chansen när jag får den, säger han.

Hur kommer det att märkas att Bert Robertsson tränar LHC?

– Vi har ställt högre krav på alla inom laget i både träning och match. Det blir mer disciplin. Det har varit mycket nytt att lära sig, men det har gått bättre och bättre.

Vad blir målet för vinterns LHC?

– Vi vill utvecklas varje dag och gå så långt som möjligt. Jag tror vi kan gå hur långt som helst, och det är som lag vi ska göra det, säger Henrik Törnqvist.

Karta: Saab Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!