– Om de ber mig är jag med, men vi tar en vecka i taget, säger 39-åringen.

Om vi ska hitta en motsvarighet till Patrik Spångberg i Motalas innebandy så finns det flera. Daniel Pettersson är en av de som kommer upp på näthinnan i den tanken.

Det började i IBK Parken, men fortsatte snart i Solfjäderstaden där han gjorde 16 A-lagssäsonger. Med kvalsegern i Åstorp 2008 som höjdpunkt. Backen lade av efter att Motalalaget åkt ur andraligan, som då hette ettan, efter första säsongen 2009.

Artikelbild

| DET ÄR NU. Daniel Schelin och Christoffer Jonsson har båda spelat back i Solfjäderstadens division 1-lag i vinter.

Han gjorde sju matcher 2012 som en räddande ängel när Fjädern höll på att åka ned i trean, men annars har han nöjt sig med att vara ungdomsledare i olika lag de senaste åren.

Fram till förra veckan då. Han hade gjort två träningar med B-laget i fyran, men ingen match. Ändå var han med på torsdagens A-lagsträning och spelade sedan ihop med gamla parkamraten Johnny Malmén, förr Bjurström, som back mot Balrog i söndags när det blev förlust med 6–8.

Med då var också B-lagslirare som Gustav Broomé och Hugo Bjelksjö.

Daniel Schelin, som han heter nu som 39-åring 2018, hade roligt trots förlusten.

Artikelbild

| DET ÄR NU. Daniel Schelin i samspråk med lagkamraterna Victor Schelin och Christoffer Jonsson på tisdagsträningen.

– Jag tycker att det gick skapligt. Ovant i början, men man kom in i det. Det är roligt fortfarande, och extra kul att spela hemma igen. Kul att se om man håller, säger han.

Hur har innebandyn förändrats jämfört med för tio år sedan?

Artikelbild

| DET ÄR NU. 2018 spelar Daniel Schelin återigen innebandy på högre nivå. Han ställer upp det behövs i Solfjäderstadens division 1-lag resten av säsongen.

– Det går lite fortare nu, och de flesta är bra på flera saker. Alla är mer allround, jämför han.

Ordinarie backen Christoffer Jonsson satt skadad på läktaren och var glad att ha Schelin med.

Artikelbild

| DET VAR DÅ. Daniel Pettersson har nummer 4 i Solfjäderstadens division 2-match mot Vidingsjö 1999.

– Han tillför rutin, har varit med förr. Bra i defensiven, tycker Jonsson.

Daniel Schelin var med på tisdagsträningen den här veckan och det är oklart hur mycket mer han kommer spela i ettan. Men frågar man honom själv så är han tillgänglig om Fjädern behöver honom.

Artikelbild

| DET VAR DÅ. Daniel Pettersson, som han hette då, spelar hemma mot Växjö när Solfjäderstaden på herrsidan var uppe i Sveriges näst högsta liga som då hette division 1.

– Det blir tufft, men jag tror att de fixar det. Kollektivet är starkt, menar Daniel om den avslutande bottenstriden.

Solfjäderstaden har kolossalt många spelare som är frånvarande av olika anledningar. Det är skador, sjukdomar, tidsbrist, resor och fotboll. Flera som spelat är också halvskadade.

– Vi brukar vända på det och göra det bra, vi ska knyta näven och klara det här. Vi ska jobba in i det sista, vi har ju visat att vi kan slå alla lag, säger tränaren Kristofer Vestergaard.

Solfjäderstaden har möjlighet att värva spelare till 31 januari.

– Vi bollar idéer och försöker hitta alternativ. Vi drar i de trådar som vi har, men inget är hett just nu, säger sportgruppens Joakim Schelin om klubbens tankar just nu.

Solfjäderstaden, som är på nedflyttningsplats, möter närmast Värmdö borta på lördag.