Division 6-laget, som bara vunnit i serien och gått från klarhet till klarhet i cupen, var spelmässigt ordentligt underlägset det gästande laget från Norrköping, Eneby, som är topplag i division 3.

Det hjälpte heller inte med tre bonusstraffar för Östria. Skyttekungen Josef Haddad satte två av de tre straffarna laget fått som "handicap", och det var inte tillräckligt mot Eneby som vann fullt rättvist med 7–2 (1–0).

Eneby har dessutom en rad spelare som spelat ännu högre upp än trean, en av dem inhopparen Henrik Nilsson som spelat för både Maif och Sleipner.

– Det ska vara den här skillnaden. Vi har många bra spelare och har dessutom trappat upp i år, säger Nilsson vars lag kan vara på väg mot division 2-spel 2019.

Östria Lambohov skapade väldigt lite av egen maskin, även om talangen Abdi Said var lite på språng ibland, och kunde inte ta sin första historiska cuptitel. I stället tog Eneby sin tredje cupseger i länet, den första sedan 2005.

– Tufft. De var bättre än oss, tyvärr. De hade ett högre tempo och är värda segern, säger Josef Haddad.

Östrias målvakt Carl-Hjalmar Eriksson var irriterad på 1–0-målet som han inte tyckte borde godkänts, då han menar blev ruffad i straffområdet av en Enebyspelare.

Artikelbild

| Här i luftduellen med Enebys Andreas Lind ville Östrias målvakt Carl-Hjalmar Eriksson ha frispark. Men det blev det inte och i stället 1–0 till bortalaget som vann cupfinalen klart, 7–2 på Lambohovsvallen.

– Det blir idrottspsykologi av det när vi får ett felaktigt mål mot oss. Vi orkar inte mentalt eller fysiskt. Tråkigt att förlora, man vill ju vinna en sån här match, säger Östriamålvakten.

Carl-Hjalmar Eriksson kunde ändå i besvikelsens stund se bortom finalförlusten.

Artikelbild

| Eneby var det bättre laget på Lambohovsvallen.

– Det är kanske svårt att se det nu, men med perspektiv har vi gjort en resa i år, säger målvakten.

Målen: 0–1 (35) Andreas Lind, 0–2 (53) Philip Johansson, 1–2 (60) Josef Haddad, bonusstraff, 1–3 (70) Daniel Källsholm, 1–4 (72) Andreas Lind, 2–4 (74) Josef Haddad, bonusstraff, 2–5 (78) Andreas Lind, 2–6 (85) Henrik Nilsson, 2–7 (88) Victor Larsson.

Artikelbild

| Östriatränaren Greger Johansson fick se sitt lag förlora.

Publik: Cirka 500.