– Vi vill vara en bra utvecklingsplats och vi vill gärna att ungdomarna stannar lite längre. Vi vill ge både elit och bredd, säger verksamhetsutvecklaren Patrik Stålhammar.

Idrottsresan, videoserien i Öst media som kan ses på corren.se och mvt.se, gör i veckan sitt 20:e stopp och det är på Fredriksbergs IP intill Ekholmen i Linköping som avsnittet utspelas.

Vi besöker ett BK Kenty, fotbollsklubben, som tagit tillbaka sitt gamla namn och som numera har förenat dam och herr igen.

Artikelbild

| Kentys Hanna Hellström, Mattias Hellström, Jonna Wessman och Patrik Stålhammar intervjuas inför helgens premiär i damtvåan när Idrottsresan stannar till på Fredriksbergs IP.

Kenty har en verksamhet med ett herrlag som är tillbaka i femman, tio pojklag, två damlag och tio flicklag. Det finns fyra kanslianställda och tre vaktmästare och på ett tiotal planer bedrivs fotboll för uppåt 500 spelare.

Herrlaget vill till trean eller fyran igen på sikt, men Idrottsresan tar fokus på damlaget som vill till ettan och där fylla ett tomrum i staden bakom det Linköpings FC som en gång gick under just namnet Kenty.

På lördag är det division 2-premiär borta mot Tranås/Torpa och inför den matchen har vi träffat Kentys nye tränare Mattias Hellström, tidigare i LFC:s F19-lag, och Kentyspelarna Hanna Hellström, tidigare Gustavsson, och Jonna Wessman.

Hanna Hellström har tidigare spelat för lag som Kisa BK och IFK Norrköping och har gjort en lång resa i länets damfotboll.

Var ska idrottsresan gå vidare? Välkomna med förslag!