Tionde avsnittet är inspelat på Café Ströget i Motala city och kan ses på mvt.se och corren.se.

– Jag önskar en häftig annandagsmatch, och två poäng. Men det kommer att bli tajt, säger Brodén inför Saiks match borta mot Broberg.

David Brodén har träffat Henrik Hagberg i hemstaden i dagarna och Albin Bjerkegren, en annan i Sandvikens Motalakoloni, åker med tillbaka norrut på julafton. Saik tränar på juldagen som de flesta lag, inför annandagsdrabbningen i Söderhamn.

Artikelbild

| Sandvikens David Brodén gästar Bandysnacks avsnitt 10, över en hemvändarfika på Café Ströget. På annandagen spelar Motalakillen borta mot Broberg med Saik.

– Albin har varit bra. På hösten innan han fick en fingerskada var han vår bäste junior, säger David.

Bandysnacks del 10 handlar om Saiks säsong, både sportsligt och turbulensen i klubben. Klubben har bland annat sagt upp alla kontrakt, däribland Brodéns treårskontrakt. Trots det hoppas Brodén spela kvar.

– Det är omöjligt att säga om det blir spelarflykt. Det jag vet är att det finns goda förhoppningar att lösa allting, säger Motalakillen.

Bandysnack handlar också om IFK Motalas senaste matcher mot Vetlanda och Bollnäs, och den tuffa veckan som kommer med Västerås SK borta på onsdag, Bollnäs hemma på fredag och Sirius borta på söndag.

– Väl godkänt hittills av IFK. Laget gjorde en bra första säsong i elitserien och det är jättestarkt att ta det ett steg till i år. Laget har blivit ännu bättre och klarar av det högre tempot mot topplagen, tycker David Brodén.