– Ändå tycker jag att vi kan mycket bättre än så här, säger tränaren Patrik Söderlund.

3–2 (0–1,1–0, 2–1) blev det hemma mot Skillingaryd. Det betydde tredje vinsten på fyra matcher och just nu en andra plats i tabellen.

– Ja, jo men vi har fått en helt okej start på säsongen, det tycker jag. Det är ett härligt gäng som vill vara med och tävla varje träning och match, så var det kanske inte riktigt förra säsongen, menar Patrik Söderlund. Han var nöjd över vinsten, men sa samtidigt att spelet inte riktigt sitter.

– Nja, rytmen är inte där riktigt. Och jag tycker att vi gör lite för enkla misstag och spelar inte på det sätt som vi tränat på. Mot ett sånt här lag, som forecheckar så hårt, måste vi vara snabbare iväg med första passningen istället för att krångla till det och sätta oss i knepiga situationer.

Maif hamnade också i underläge i den första perioden men Robin Jonsson kvitterade i mitten av andra och två snabba mål i sista perioden, av samme Robin Jonsson och kvicke Linus Anneflod, gav vinsten till hemmalaget.

Skillingaryd reducerade med 12 sekunder kvar men var sen aldrig nära att kvittera.

– Det kanske är lite tufft att stå här och vara besviken efter en seger för grabbarna gör det bra. Men när det släpper även spelmässigt kommer vi att vara ännu bättre, menade Patrik Söderlund.