– Skönt att det är klart så vi vet vad vi har att förbereda oss för, säger tränaren Daniel Ellerman.

En omgång, två matcher, återstår av seriespelet. Men det blir två matcher som helt saknar betydelse. Mölndal vinner serien och får en lite enklare kvalresa, för Västers BTK väntar tuffa matcher i flera steg för att ta sig uppåt.

– Att gå upp i superettan är riktigt tufft, det är många matcher som måste vinnas i ett kval.

Vi återkommer till det. I lördags säkrade man andraplatsen genom att vinna både mot BTK Dalen med 8-4 och mot avsågade Huskvarna med 8–0.

– Det blev en tuff match mot Dalen där vi hamnade i underläge med 3–4, men jag skulle att vändningen kom när Andreas Johansson låg under med 0–2 i set men vann sin match med 13–11 i sklijeset och kvitterade till 4–4 i matcher. 3–5 där hade nog varit för tufft att hämta upp.

Den segern gav energi till laget som av bara farten tog fyra segrar på raken och vände 3-4 till 8–4.

Mötet med Huskvarna, som redan är klara att ramla ur, blev sen bara en formalitet.

Kvalet, som spelas i mitten av april och där Västers BTK ser ut att få möta BTK Rekord från Helsingborg i första matchen, sker i tre steg där man måste vinna alla tre för att klara avancemang.

– Det blir tufft, speciellt när vi nu bara har fyra spelare i laget efter Linus Karlssons hälseneskada. Men om de fyra håller sig friska ska vi kunna ha en chans.

Linus Karlsson opereras redan nästa vecka och siktet är att han ska vara tillbaka till EM som spelas i Helsingborg i september.

– Vi har det som mål att jobba emot under den långa rehab som väntar efter operationen, säger Daniel Ellerman.