Utmaningen var för lockande för Ulrika

Hon hade inga planer på att lämna Vätternrundan. Men tjänsten som verksamhets- och kommunikationschef för Östergötlands idrottsförbund var för lockande för att hon inte skulle söka den.

Ulrika SMith-Svenstedt hade inga planer på att lämna VÄtternrundan. Men utmaningen att bli verksamhets- och kommunikationschef för Östergötlands idrottsförbund var för lockande.

Ulrika SMith-Svenstedt hade inga planer på att lämna VÄtternrundan. Men utmaningen att bli verksamhets- och kommunikationschef för Östergötlands idrottsförbund var för lockande.

Foto: Thomas Augustsson

Sport2019-10-22 21:30

I början av veckan presenterad Östergötlands idrottsförbund Ulrika Smith Svenstedt som sin nya verksamhets- och kommunikationschef. Därmed lämnar hon den tjänst som marknadschef på Vätternrundan. 
När vi träffar henne dagen efter beskedet så berättar hon att själv trodde att hon skulle bli kvar i ytterligare ett antal år.
– Jag råkade snubbla över den här tjänsten. När jag läste om den så tyckte jag att det lät jättespännande så jag sparade den som en flik på hemsidan. Sen läste jag på lite mer och då kände jag att jag måste verkligen söka den, säger Smith Svenstedt. 
Vad var det som var så lockande?
– Jag är i grunden en idrotts- och föreningsmänniska. Så det här är ännu mer in i idrottshjärtat. Det är många fler idrotter och det är fokus på ungdomar och idrott hela livet. Och i och med det förändringsarbete som idrottsrörelsen är inne i med en ny strategi så kände jag att det här vill jag vara med om in mot 2025. 

Tjänsten på Östergötlands idrottsförbund tillträder hon efter nyår och hennes erfarenheter av att arrangera stora evenemang lär hon få användning av direkt. 
 – Det kommer bli spännande i och med att Linköping ska ha SM-veckan 2021 och Riksidrottsforum är förlagt till Norrköping nästa höst. Jag har ju jobbat på OS i Salt Lake city och på alpin-VM i Åre. Den kompetensen kommer jag bidra med och förhoppningsvis också en rejäl dos energi och nytänkande. Jag gillar ju att utveckla, det är min passion och drivkraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!