– Bilen levererade inte som de andra bilarna. Det var kul att få vara med. Jag är nöjd, med tanke på att jag kommer från en mindre klass där vi inte har så starka motorer, säger Björn Alvarsson.

Vadstenaföraren ställde upp i rallycrossens supernationella klass. Efter tre kvalheat var han en av tolv ekipage som nådde semifinal. I semi kom han fyra av sex bilar och var utslagen. En åttondeplats totalt.

Nu ska Alvarsson fortsätta med sitt sabbatsår. Ingen tävling och bilen är till salu. SM-åkningen var en tillfällig comeback.

I SM-veckan deltog även kartläsaren Jens Thapper från Motala, ihop med Robert Eriksson från Eskilstuna MK. På lördagen slutade ekipaget på tionde plats, av 38 startande, vilket gav en SM-poäng. I söndagens uppgörelse om SM-medaljerna i rallysprint-SM, på en kortare bana, blev de utslagna i kvalet till finalåken, med en sekunds marginal.

Det gick i övrigt inget vidare för de lokala förarna när motorsportklasserna i SM-veckan avgjordes. Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, tillhörde medaljkandidaterna i den tvåhjulsdrivna klassen men lyckades inte alls i finalen utan slutade på nionde plats. Jocke Längberg, LMS, startade i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen men tvingades bryta redan efter första omgången.