Västers föll i historisk match

En historisk premiär var det. Men förstas superettamatchen i bordtennis i Motala sporthall slutade med förlust för Västers BTK. Lyckeby vann med 6-2.

 Anders Sjöstedt var nära att svara för en makalös vändning och se till att premiärmatchen i superettan fortsatt med dubblar. Men Lyckebys Marcus Pettersson lyckades vinna skiljesetet med 14-12.

Anders Sjöstedt var nära att svara för en makalös vändning och se till att premiärmatchen i superettan fortsatt med dubblar. Men Lyckebys Marcus Pettersson lyckades vinna skiljesetet med 14-12.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-11-16 19:16

–  Det var kul att ha spelat premiärmatchen här. Sen är det ju roligare när man vinner. 
Västers BTK.s  lagledare Daniel Ellerman log lite snett efter den historiska superettamatchen. 
För aldrig tidigare har det spelats bordtennis på den nivån i Motala sporthall. När det nu gjorde det så var gästande Lyckeby ofina nog att snuva Västers på segern. 
–  De var väl lite bättre. Anton Andersson var ju riktigt bra och hade ett material som vi hade det tufft med, säger Ellerman.
Två segrar tog Västers. Båda två genom lagets spanska förvärv Marc Duran som storspelade inför hemmapubliken. 
– Han spelade mycket bättre än i premiären. Han slår ju Lyckebys Khaled Assar som ska vara seriens bästa spelare. Assar spelar ju på världstouren och är rankad kring 100 i världen. Honom krossar Duran med 3-0 så det var en imponerande seger, berömmer Ellerman. 
Den mest spännande matchen spelade dock Anders Sjöstedt för. Han låg under med 2-0 i set mot Lyckebys Marcus Pettersson och hade matchbollar emot sig i tredje. Då kom Sjöstedt igång. Räddade matchbollarna och tog hem både det tredje och fjärde setet. 
Han skaffade sig också en tidig ledning i skiljeset. Men Pettersson kom tillbaka och kunde till sist vinna det avgörande setet med 14-12 och därmed säkra Lyckebys seger.
– Lyckeby är ju ett riktigt bra lag och siktar på att vara med i toppen. Men med lite flyt där så kunde vi ha tagit det till dubblarna. Men det var en rättvis seger, säger Ellerman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!