Västers medeljsuccé i EM fortsätter

Underläge 0-2 i set och matchboll emot sig. Då vände Västres BTK.s Alexander Öhgren ihop med Jönköpings Viktor Sjöqvist och vann både dubbeln och EM-kvartsfinalen.

Alexander Öhgren spelade sitt livs pingis när han och Viktor Sjöqvist besegrade Polen i kvartsfinalen i Para-EM.

Alexander Öhgren spelade sitt livs pingis när han och Viktor Sjöqvist besegrade Polen i kvartsfinalen i Para-EM.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-20 21:10

Västers lagledare och tillika Sveriges förbundskapten Daniel Ellerman är helt lyrisk när vi når honom på telefon efter den femte dagen av para-EM i bordtennis i Helsingborg. 
För framgångarna från singelspelet har fortsatt när lagspelet tagit vid. När dagen var slut så kunde Ellerman i rollen som Västersledare konstatera att alla fyra spelare från Motalaklubben säkrat ytterligare en medalj. 
–  Det går ju fantastiskt bra. Helt otroligt. Nu har vi i Västers tagit medalj i allt. Sju medaljer av sju möjliga. Det är ju sjukt. Det går ju inte att göra bättre. Men ett guld i morgon vore ju verkligen pricken över i.et, säger Ellerman. 
Byter sen roll till svensk förbundskapten och konstaterar att mästerskapet på hemmaplan är en fullkomlig succé.
–  Nu har vi säkrat tio medaljer. Det är det bäste EM.et vi har gjort någonsin. Det är verkligen helt fantastiskt. 

Dagens match svarade Alexander Öhgren ihop med Jönköpings Viktor Sjöqvist för i klass 3. 
I den inledande dubbeln i kvartsfinalen låg de under med 0-2 i set mot Polen. I det tredje servade polen för matchen vid ställningen 10-9. Då svarade det svenska paret med en nätrullare och det blev starten på en mäktig där svenskarna till slut vann matchen med 3-2.
– Sen spelade Alexander som i trans i sin singelmatch. Jag vet inte om han någonsin har gjort en bättre match, säger Ellerman. 
I morgon väntar nu semifinaler. Där ställs Öhgren/Sjöqvist mot favoriterna Tyskland. Emil Andersson och Daniel Gustafsson ställs mot Ungern i sin semifinal. 
 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om