Västerslirarna blixtrande snabba på morgonen

Emil Andersson behövde 12 minuter för att vinna sin sista gruppspelsmatch i Para-EM i Helsingborg. Då var han ändå långsam jämfört med Alexander Öhgren.

Emil Andersson vann enkelt sin sista gruppspelsmatch i Para-EM. Nu väntar åttondelsfinal i eftermiddag.

Emil Andersson vann enkelt sin sista gruppspelsmatch i Para-EM. Nu väntar åttondelsfinal i eftermiddag.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-17 11:30

När den andra dagen av Para-EM i bordtennis inleddes i Helsingborg så hade både Emil Andersson och Alexander Öhgren lottats att spela de första matcherna med start 09.00. 
Men någon morgontrötthet syntes det inga spår. Eller så hade de bråttom tillbaka till sängen för att laddda upp inför eftermiddagens slutspelsmatcher.
För Öhgren han städade av sin match mot serbiens Sinisa Bradasevic i klass 3 på bara åtta minuter.
– Det är mycket skönare att gå upp tidigt än att hålla på sent på kvällarna. Så det här schemat passar mig bra, säger Öhgren. 
Matchen menade han att det inte var så mycket att säga. Siffrorna 11-5, 11-4, 11-3 talade för sig själva.
–  Det gick planenligt. Både jag och Emil mötte ju fyrorna i våra grupper så det var ju de lägst rankade spelarna vi mötte. Men det är ju ett mästerskap och då är ju alla matcher viktiga, säger Öhgren och kastar en blick mot Emil Andersson på stolen bredvid.
Inte heller han hann bli speciellt svettig i gruppspelsavslutningen. För han behövde bara 12 minuter för att besegra norska Steffen Salomonsen. Själv menade han att han varit minst lika snabb som Öhgren.
–  Hans match började flera minuter innan. Det var en rätt komfortabel seger. Jag har ju mött honom ett antal gånger så jag har ganska bra koll på honom, säger Andersson. 

Båda två vann nu alla sina tre gruppspelsmatcher och släppte i dessa bara ifrån sig ett set vardera. Vilket ger bra självförtroende inför slutspelet som inleds i eftermiddag.
– Tre segrar är alltid tre segrar. Nu har man ju fått spela i hallen så nu vet man hur det är och kan anpassa sig efter det. Så nu tror jag vi kan höja spelet ytterligare, säger Öhgren.
– Det är nu det roliga börjar. Så nu är det bara att ladda om, säger Andersson.

Någon timme senare var det dags för Daniel Gustafsson att gå in i hagen och försöka säkra en plats i slutspelet. 
För att klara det var han piskat att vinna med 3-0 mot fransmannen Didier Lucas.
– Det var nervigt. Det är ju alltid svårt när man inte får tappa något set. Men det var riktigt skönt att det gick, säger Gustafsson.
För visst lyckades han ta vinna i tre raka. Men han blev lite darrig i början av tredje set.
–  Jag började tänka lite när jag tappade fyra raka där och han ledde med 6-4. Så då var det bara att försöka ta boll för boll, säger Gustafsson som gjorde just det och säkrade sin plats i slutspelet. 
–  Det trodde jag faktiskt inte. Men det här får man självförtroende av inför det.

 

Alexander Öhgren är morgonpigg och städade av sin sista gruppspelsmatch på bara åtta minuter.
Alexander Öhgren är morgonpigg och städade av sin sista gruppspelsmatch på bara åtta minuter.
Karta: Helsingborg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!