Efter para-VM i oktober så tvingades Linus Karlsson till ett fyra månader långt uppehåll från bordtennis på grund av skador och sjukdomar. Två veckor efter att han åter var tillbaka i träning och med bara en seriematch i kroppen gick Karlsson in och soppade rent i Malmö open.

Västers-spelaren vann elitklassen, skadeklass stående klass åtta samt stående dubbel ihop med klubbkamraten Emil Andersson. Som Karlsson för övrigt besegrade i singelfinalen.

– Det var verkligen imponerande. Det var en liten överraskning efter den skadeperiod han har haft. Men han var riktigt bra och han var ganska överlägsen i finalen mot Emil, säger Västers BTK:s lagledare Daniel Ellerman.

Artikelbild

| Linus Karlsson

Västers fick även en fjärde seger i Malmö open. Det genom Alexander Öhgren som i finalen i rullstol klass 2-3 besegrade den Paralympiska mästarinnan Anna-Carin Ahlquist med 3–0 i set.

– Det var nästan lika överraskande att han skulle göra det som Linus segrar. Han har ju sin problematik som han brottats med en längre tid och han har haft en lite lägre träningsdos än han varit van vid. Så det här var ett riktigt bra besked av Alex, säger Ellerman.