Så här säger 15-åringen själv om hyllningen från omgivningen i Rosvalla i Nyköping:

– Jag blev jättechockad. Och glad förstås. Det trodde jag inte, säger Nina efter att ha kommit hem till vardagen i Vadstena.

Nina Koppang är en bra förebild för de som propagerar för dubblering, att man ska hålla på med flera sporter och gärna kombinera en sommarsport och en vintersport.

Koppang var förra veckan på landslagsläger i Göteborg med fotbollen. Sedan åkte hon direkt till handbollens TV-pucken, Sverigecupen, och presterade så stort att hon ansågs vara bästa högernian av alla i turneringen.

Nina säger själv att hon har sin storasyster Stina Blackstenius som förebild och kopplingen är ofrånkomlig. Stina var länge lika lovande i handboll som fotboll.

Nina Koppang vill heller inte välja sport.

– Jag vill hålla alla dörrar öppna så länge som möjligt. Det är två roliga sporter och jag vill se hur långt jag kan gå i båda, säger 15-åringen.

Sverigecupen spelades tre dagar och Östergötlands tjejer kom till slut åtta. Göteborg vann på både pojksidan och tjejsidan.

– Vi hade roligt och spelade bra. Vi både vann och förlorade, sammanfattar Nina Koppang.

I handbollen ska nu Nina fortsätta spela med VHF:s F02-lag, det är där hon har sina kompisar och de är roligast att spela med. Sedan lär det bli riksläger för vidare uttagningar till juniorlandslag.

I fotbollen hakar Nina på VGIF:s försäsong inför ettan, och hon har också tränat med Linköpings FC:s F19-lag.

Hon har sökt till flera handbollsgymnasier nästa år, som Skövde och Göteborg, men inte till något fotbollsgymnasium.

– Jag får se hur det känns om jag flyttar eller inte, säger hon.

VHF-tränaren Ludvig Carlsén är lyrisk över talangen. Öser superlativer över henne:

– Hon har en utväxling och en explosivitet, en träningsvilja och ett öra där hon suger åt sig allt som en svamp. Hon stannar ofta kvar efter träningen och frågar vad hon kan göra bättre. Hon är målmedveten och en vinnarskalle samtidigt som hon ser till att ha roligt. Hon har en stegisättning som är något extra. Jag är stolt som tränare, kul att hon får den här utmärkelsen, den ger självförtroende, säger Carlsén om Nina Koppang.