LÄS MER: Vetlanda eller Vänersborg?

Vänersborg kommer att sluta sjua i elitserien och Vetlanda blir åtta. Det vet vi.

Där bakom, på övriga åttondelsplatser, är det dock öppet. Just nu ligger Broberg nia och IFK Motala tia. Men det där kan kastas om, beroende på hur poängen fördelas i sista omgången.

Vänersborg hymlar inte med att de hellre möter IFK än Broberg i en åttondelsfinal.

De har det i sina egna händer för att få till det upplägget: vinna i Motala. Då spelar det ingen roll hur det går mellan Broberg och Vetlanda som möts i sista omgången.

– Vi möter hellre Motala än Broberg. Det är ju en betydligt kortare resväg och det betyder mycket när matcherna kommer dugga så tätt i slutspelet, säger Robin Lundqvist, mittfältare i Vänersborg.

23 mil är det mellan Vänersborg och Motala. Mellan Vänersborg och Söderhamn är avståndet 52 mil.

Artikelbild

En massiv skillnad i hur många poddar det går åt för att fördriva tiden i sätet.

– Vi har flera anledningar att gå hårt för seger i kväll. Vi vill ha en bra känsla inför slutspelet och hitta vårt spel, och för att se till att det blir Motala för oss i åttondelen, säger Robin Lundqvist.

Upplever du Broberg som en svårare motståndare än Motala?

– På pappret och historiskt är Broberg bättre. Men det är två jämna lag som båda har dragits med skadeproblem. Motala har gjort en bra säsong och är aldrig lätta att möta.

Hur ser du på er säsong i Vänersborg?

– Vi siktade på topp sex och en direktplats till kvartsfinalen. Det är tråkigt att vi missade det. Men det har varit lite smågrejer som har påverkat. Vi kryssade till exempel hemma mot Hammarby i en match vi kanske borde ha vunnit. Vid seger där så hade vi haft chansen nu.

Hur långt kan ni nå i ett slutspel – är en semifinal rimlig?

– Det är oerhört små marginaler. Det handlar om att vinna två matcher i åttondel och tre matcher i kvartsfinalen och framåt. Vi känner att vi kan slå alla lag och tar det match för match.

Motala borta utomhus – en marig match?

– Det är alltid lite speciellt med utematcher. Vår arena i Vänersborg är ju runt tio meter bredare. Men nu har vi kommit så långt in på säsongen, det ska inte påverka oss nämnvärt att det är utomhus. Vi ser fram emot matchen och fokuserar bara på vårt eget.