Ett svenskt lag återstår i Champions league-fotbollen. Men ingen tv-kanal sänder matchen, något flera LFC-spelare har reagerat på.

– Det är fruktansvärt, det hade inte hänt på herrsidan, säger Linköpings MarijaBanusic till TT.

– Det är klart att det är dåligt, eller tråkigt snarare. När väl våra matcher sänds så brukar det vara ganska höga tittarsiffror. Jag tycker att det är tråkigt att ingen kanal har tagit på sig det. Man tycker att någon kanal kanske kunde ha gått in, säger Linköpings landslagsmålvakt Hilda Carlén till TT.

Istället kan du se matchen här på våra sajter. Vi direktsänder matchen på corren.se, nt.se, mvt.se, vt.se och folkbladet.se.

– Vi tar hela tiden nya steg i vår satsning på att livesända lokal idrott på webben, och att ha möjligheten att erbjuda våra läsare/tittare ännu en match från fotbollens finrum, Champions league, känns förstås som en riktig höjdare, säger Peter Mildaeus, chef för sportredaktionen.

Efter 0–2-förlust i första matchen, vad tror du om LFC:s chanser till avancemang?

– De känns inte så stora mot ett riktigt starkt motstånd, men chansen finns förstås. Det som talar för LFC är hemmaplan med konstgräset och att City fick en tuff match i den inhemska cupen i helgen och kan vara lite småslitet. Kanske tror också City att avancemanget redan är klart och underskattar LFC en aning. Inte omöjligt.

Vår sändning börjar 17.50 och 18.00 är det avspark på Linköping arena.

Johan Cederqvist är programchef för Bonnier Broadcasting Sport där bland annat C Mores Sportkanalen ingår. Han ger en möjlig förklaring till varför inga av de tunga aktörerna köpt rättigheten.

– Rent generellt tror jag att det är en förutsättning att Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) ändrar konceptet. Som det är nu är det klubbarna själva som säljer rättigheterna och det gör det svårt att skapa kontinuitet och marknadsföra sig som kanalen som sänder Champions league, säger Cederqvist till TT.