Bergsätersrundan. En klassiker bland löpare i Motala. Den startade redan på 1970-talet och sprangs en gång i månaden som en träningstävling som ett trevligt avbrott i vinterträningen.

Men med åren så kom det allt färre till start och i fjol testade Maif istället att springa Broloppssträckan. Det lockade inte heller den stora massan löpare.

Så till den här vintern bestämde de sig helt enkelt för att flytta inomhus och springa 3000 meter i Team sportia-hallen.

Artikelbild

| Thomas och Michael Thorén följdes åt varv efter varv.

– Vi tänkte att det kanske kunde locka några fler deltagare, säger Maifs Peter Håkansson.

När det första av vinterns lopp sprangs i torsdags kväll så kom ett 15-tal löpsugna till start. Snabbast av dem var Maifs Kevin Bodén som satte upp ett rysligt tempo från start.

Han mattades dock något på slutet och sprang i mål på tiden 9.56.

– Jag har inte riktigt tränat upp tempouthålligheten så jag orkar inte hålla tempot hela vägen. Det här är ju dubbelt så långt som jag brukar springa, säger Bodén.

Artikelbild

Bakom Kevin så slet en av Motalaidrottens verkliga järnmän, Michael Thorén, hårt. Vilket delvis kan förklaras med att hans uppvärmning bestod av att dra av sig överdragsbyxorna.

– Jag är som Tommy Körberg. Jag behöver inte värma upp. Men Thomas gjorde ett bra jobb, säger Thorén och nickar mot Thomas Wiik som fick vara draglok och såg till att duon kom i mål på 11.24.

Bland damerna så blev det en sekundstrid om premiärsegern. Den gick Nora Malmgren segrande ur och vann på 13.10 en sekund före Matilda Martini. Trea där var Svea Eklund.

Den andra deltävlingen avgörs i början av januari och då hoppas Maif att fler löpare tar chansen att testa vinterformen.

– Alla är välkomna, säger Peter Håkansson.