Det är i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel som landslaget ringer upp fans på hemmaplan för att prata om allt mellan himmel och fotbollsplan.

På sajten pratamedlandslaget.se kunde svenska supportrar inför mästerskapet registrera sina telefonnummer för en chans att bli uppringd av en spelare från landslaget. Inför åttondelsfinalen var det forwarden Stina Blackstenius tur att ringa upp en supporter och valet föll på Stina från Gideå:

– Det kändes lite nervöst att ringa någon som man aldrig pratat med tidigare, men samtalet med Lina flöt på bra och hon ställde många bra och intressanta frågor, säger Stina Blackstenius, LFC-forwarden från Vadstena.

– Vi hade kört karaoke kvällen innan så jag var lite hes på rösten, skrattar Lina Westerlund.

Midsommarfirande, uppladdningen inför den märkliga USA-matchen och förberedelserna inför åttondelen var några samtalsämnen som det över tio minuter långa samtalet handlade om:

– Det blev inte mycket till midsommar för oss, men vi fick åtminstone se Eiffeltornet, avslöjade Stina för Lina.  

Lina fick också lite förhandsinfo om hur laget tas ut. På frågan när spelarna får reda på om de ska spela så svarade Stina att det är kvällen innan match. Likaså fick Lina veta vad spelarna gör på dagen innan avspark:

– Matchdag har vi ingen träning, utan då har vi möte om fasta situationer samt kollar klipp och analyserar, båda motståndarna och vårt eget spel, berättade Stina.

Innan samtalet avslutades ställer Stina den kanske viktigaste frågan:

– Jag hoppas att du kommer att titta på matchen mot Kanada?

– Självklart, det har jag redan bokat in. Kör hårt! svarade Lina.