LÄS MER: Libks plan för att bli bäst när det gäller

– Vi har möte med Berg på torsdag och då får vi se om det kan bli ett starkt lag där. Det vore häftigt att få upp Berg i ettan, speciellt med moderklubben, säger Petter Alm.

Även de närliggande division 1-lagen Solfjäderstaden i Motala och Ledberg i Linköping har hört av sig till Petter Alm sedan det stått klart att Ljungsbrokillen Alm inte hänger med på Libks nya resa i SSL.

24-årige Alm säger att det inte är långt gånget med vare sig Ledberg eller Solfjädern och att han nu fokuserar på hur det blir i Berg.

Libk inte aktuellt att hoppa på?

– Nej, jag tror inte att det är så stor chans att jag får spela där, säger Petter Alm.

När det gäller Philip Fox, Ledbergsbacken från U19-VM, är ännu inget klart med ny klubb. Libks tränare Johan Astbrant avfärdar att det blir spel i Libk i höst för Fox.

– Fox är inget alternativ för oss. Vi har backar och det är viktigt för unga spelare att få speltid. Om vi tar in Fox får någon annan av våra unga spelare ingen speltid. Bättre då att Fox får speltid någon annanstans, menar Astbrant.

Det låter inte heller på Libktränaren som att det blir något med Oskar Hagberg, senast i allsvenskan med AIK.

– Svårt att säga. Vi för en dialog och försöker hitta lösningar. Det är en större kravbild i SSL och då blir det en omställning när man ska plocka spelare från lägre divisioner, säger Astbrant.

Andreas Nordh, som flyttat hem till Jönköping från Libk, säger att Jik i SSL är ett alternativ, men att inget är klart med ny klubb.

Simon Palmén var inte med på måndagens kickoff med Libk. Förklaringen är att han och hans sambo fått en son. Palmén är med igen på onsdagen.

När det gäller Ledberg hade klubben snack med Jesper Alm, men han valde som bekant Libk. Ledberg har alltså också hört sig för med Petter Alm, för att visa intresse.

En spelare som kan bli aktuell för Ledberg är Malmö FBC:s 19-årige back Lucas Lindahl.

– Om han kommer in på skolan så spelar han för oss. En jättebra spelare, säger Ledbergs Fredrik Hemmingberg.

Ledberg har spikat sin tränartrio. Det blir Mathias Trinks, fortsätter som huvudtränare, samt Stefan Thorsson och spelaren Fredrik Ählström.

– Ählström tränar mest och är först i spåret. Fantastisk att ha i ett lag. Han håller i en del pass också, säger Fredrik Hemmingberg.

Det är klart att Philip Fox lämnar Ledberg, och Hemmingberg säger att det snackats om Storvreta och Växjö som alternativ, men att han inte vet mer.