– Jag var helt felfri i första rundan och kunde kvala in till omhoppningen. Där var jag också felfri så en tredjeplats blev det till slut. Det är jag jättenöjd med, säger en glad Hugo när vi når honom precis efter avslutad hoppning.

Young Rider-klassen är en ungdomsklass för ryttare 19-21 år. 20-årige Hugo, hemmahörande utanför Motala och tävlandes för Skyrup Country Club, mötte totalt 23 ekipage. Alla dessa hade behövt ta sig igenom ett tufft förkval för att kvalificera sig till Falsterbo.

Falsterbo Horse Show är för många hästintresserade en av de absoluta höjdpunkterna på året och tävlingarna lockar ryttare från hela Sverige och även de allra bästa i världen.

– Alla i hela häst-Sverige är här så nu är det viktigt att sälja in sig och när det gått så här bra så blir såklart sådant väldigt mycket lättare, beskriver Hugo.

Han fortsätter:

– Hästsporten handlar en hel del om att knyta kontakter för att kunna ta sig vidare och, även om mina tävlingar är slut, gör det att det finns mycket kvar att göra här i Falsterbo.

För Hugo väntar nu ett par veckors vila innan han och hästen Chamie tar sikte mot fortsatta framgångar på hoppbanor runtom Sverige och Europa.

– Jag har stora ambitioner och vill i höst ta mig till Gothenburg Horse Show i Scandinavium. Sen nästa år så är det ju EM i Holland och det är såklart också en dröm att kunna kvala in dit, avslutar Hugo.

En annan ryttare med Motalakoppling som tävlade i Falsterbo under onsdagen var Tindra Holmertz. Hon slutade sexa i Kür-finalen i ponnyklassen.