LÄS MER: Ung duo klar för Piraterna

När Piraterna på måndagen samlades för en första gemensam träning så var det första gången som 15-årige Anton Woss körde ut på en 500-kubikscykel på Motala arena.

– Jag har kört en 500 två gånger förut. Men det var förra året i Örebro. Det är ett ganska stort steg men inspirerande, säger Woss innan han beger sig ut på ovalen.

Artikelbild

Tillbaka i depån igen förklarar han skillnaden mot den 80-kubikscykel som han kört som knatteförare.

– Det är mycket mer kraft i den här. På en 80-kubikare står man upp när man kör. På den här får man sitta mer. Så det är lite som att lära sig att köra på nytt men ändå inte. Det är ju ganska likt, säger Anton.

Redan andra gången han är ute så ser han betydligt mer bekväm ut på cykeln och laddar in i svängarna.

Men att han skulle vara aktuell för en plats i Piratlaget till den allsvenska premiären tror han inte.

Artikelbild

| Anton Woss har tagit steget upp på 500-kubikscykel till den här säsongen.

– I början tror jag väl inte jag kommer ta plats i laget. Men kanske senare under säsongen när jag kommit in i det och blivit bättre. Det är i alla fall gott att vara igång, det ska bli en kul säsong, säger Woss.

Förutom Woss så var även Benny Johansson och Johan Jensen på plats. De båda ingår i det lag som Piraterna anmält till Vetlanda-cupen på fredag.

Artikelbild

| Johan Jensen

– Skitroligt att det är igång. Det är det här vi har jobbat för sedan i november, säger Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson som ser fram emot den första tävlingen för säsongen.

– Då får Frippe (Fredrik Staaf) och jag testa samarbetet. Det är ju tio år sedan vi körde ihop sist.

Piratlaget till Vetlandacupen: 1. Victor Palovaara 2. Kenny Wennerstam 3. Pontus Aspgren 4. Johan Jensen 5. Benny Johansson.