Vild glÀdje i Maif efter jÀttedramat

Det var vild segerglÀdje i Motala AIF nÀr kvalplatsen sÀkrades med minst möjliga marginal. Detta efter seger i sista matchen mot Aspudden.

Motala AIF firar att kvalplatsen till division 1 Àr klar efter segern mot Aspudden. Det blev ett drama dÀr de till slut snuvade Assyriska FF pÄ kvalplatsen med ett mÄls marginal.

Motala AIF firar att kvalplatsen till division 1 Àr klar efter segern mot Aspudden. Det blev ett drama dÀr de till slut snuvade Assyriska FF pÄ kvalplatsen med ett mÄls marginal.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-12 17:51

3–0 (1–0) gav andraplats med ett mĂ„ls marginal till Assyriska SödertĂ€lje.

–  Jag har spelat ganska lĂ€nge men det hĂ€r kan vara den sjukast avslutningen jag har varit med om,  sade matchvinnaren Renato Rako.

FörutsÀttningarna var klara inför avspark. Maif var tvungna att besegra IFK Aspudden samtidigt som Assyriska behövde ta minst en poÀng mot Enskede. Assyriska fick dock inte vinna med tvÄ mÄls större marginal Àn Maif.

Hemmalaget verkade inte alls taget av stundens allvar utan tog omgÄende kommandot i matchen. Maifs Ahmed Qasem och Renato Rako startade matchen piggt pÄ varsin kant och nÀr Qasem snappade upp en dÄlig passning var det nog mÄnga av de 486 ÄskÄdarna pÄ Idrottsparken som trodde han skulle ge hemmalaget ledningen. Aspuddens duktige mÄlvakt Edvin Hall tvingades till en fin parad. Maif rullade under lÄnga stunder ut bortalaget utan att komma till nÄgra heta mÄlchanser. Det var först efter en misslyckad hörnvariant som Rako skickade in bollen i straffomrÄdet, dÀr en bortaspelare styrde in bollen i eget mÄl vilket gav Maif ledningen.

I paus ledde Ă€ven Assyriska med 1–0 och det var Maif som hade greppet om kvalplatsen.
–  Vi hade bra koll pĂ„ resultatet i den andra matchen, en utsĂ€nd rapporterade direkt till bĂ€nken, sade hemmatrĂ€naren Christer Persson.
Aspudden gjorde nÄgra byten och valde att satsa allt framÄt. GÀsterna jÀmnade dÄ ut, men utan att komma till nÄgra heta mÄlchanser.
Persson tvingades agera i 63:e minuten, gjorde tre byten.
–  Jag kĂ€nde att vi inte riktigt fick igĂ„ng vĂ„rt spel och behövde fĂ„ in lite ny energi. Vi gör ganska snabbt 2-0 och sen tycker jag vi har ganska bra koll.

Draget blev lyckosamt och det tog bara nÄgra minuter innan Rako elegant tog ner en lÄngboll och avslutade iskallt.
–  Perfekt boll av Simon, jag trodde jag var offside men avslutade Ă€ndĂ„ och nĂ€r jag tittade mot linjemannen höll han ner flaggan, fortsatte en glad Rako.

Besart Kalludra rullade iskallt in 3-0 pÄ straff och det skulle visa sig vara ett viktigt mÄl dÄ Assyriska stod för en hÀftig avslutning och vann med 5-1. Maif blev dÄ klara för kval med bara ett mÄls marginal.

Nu vĂ€ntar kvalserie mot redan klara Karlbergs BK och frĂ„n norr Ytterhogdals IK eller Friska Viljor FC. 

–  Vi ska njuta ikvĂ€ll och sedan dra i de kontakter vi har för att fĂ„ reda pĂ„ sĂ„ mycket information som möjligt om motstĂ„ndarna, avslutade en nöjd Persson.

Renato Rako sÀtter dit 2-0 mot Aspudden. "Det hÀr kan vara den sjukaste avslutningen jag varit med om", sÀger Rako om sista omgÄngen av tvÄan.
Renato Rako sÀtter dit 2-0 mot Aspudden. "Det hÀr kan vara den sjukaste avslutningen jag varit med om", sÀger Rako om sista omgÄngen av tvÄan.
Karta: Motala IP
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!