Vänsterpartiet i Vadstena har nu skrivit ett öppet brev där de framför sin syn på hur Sjöberg agerar som mötesordförande.

"Ditt påpekande om att inlägg måste vara "rappt och relevant" innan vi ledamöter - eventuellt - får gå upp i talarstolen blir till ett påpekande om att vi får ordet med reservation. Om vi nu alltså får ordet alls, vilket inte alltid är fallet", skriver Vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Vadstena.

LÄS ÄVEN: Sjöberg (M) tillbakavisar kritiken

De påpekar att Sjöberg förhindrade en diskussion kring kommunens årsredovisning.

Vänsterpartiets fullmäktigegrupp skriver vidare att Sjöberg har en arrogant och kränkande attityd mot både ledamöter och allmänhet som vill ställa en fråga eller plädera för ett medborgarförslag.

– Det är definitivt inte menat som ett personangrepp på Arne som person, utan det är kritik mot hans sätt att sköta just uppdraget för mötena, ingenting annat, säger Dag Källman (V).

De har nu valt att lyfta frågan i form av ett öppet brev.

– Vad vi önskar är en förändring så att folk inte tar ett djupt andetag innan de vågar gå upp i fullmäktige, säger han.

Han säger att de vill slippa pekpinnar och småkommentarer, om dem som gör inlägg eller den som sagt någonting, från mötesordförande.

– Skulle riksdagens talman hålla på så skulle det bli en omöjlighet, säger han.

Konsensus fullmäktigeledamot Moa Bjärestrand skrev en insändare som publicerades i MVT den 3 maj. Hon anser, med stöd av övriga Konsensus fullmäktigeledamöter, att en odemokratisk anda skapades under sammanträdet den 24 april.

"Att bli nertystad och tillrättavisad efter att ha tagit modet till sig att ställa sig i talarstolen, för att presentera sitt förslag till en förändring i kommunen är aldrig något som får ske", skriver hon.

Hon anser att mötet styrdes på ett sådant sätt att hon upplevde att den politiska diskussionen reducerades och till viss del helt kom bort.

Frida Edholm (K) reagerade också på mötet och skrev till Arne Sjöberg efteråt. Hon upplevde att det var kraftiga reaktioner efter mötet.

– Det här med pekpinnar och att folk inte fick tala det kan jag se på ett sätt och att det går att förändra, men det här med den kränkande och arroganta attityden gentemot medborgare och ledamöter det är ju ett problem. Det är ju något som absolut inte får förekomma framåt. Definitivt inte, säger hon.